Επιτέλους έφτασε η στιγμή να ετοιμάσεις τη βαλίτσα των διακοπών σου! Έχεις βρει τον ιδανικό προορισμό, έχεις κλείσει εισιτήρια, έχεις οργανώσει εξορμήσεις και τώρα μένει να μαζέψεις τα πράγματά σου. Ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχάσεις τίποτα.

#1: Ρούχα και παπούτσια

Ανάλογα με τον προορισμό και τις δραστηριότητες που θες να κάνεις επίλεξε τα κατάλληλα ρούχα. Φρόντισε να είναι άνετα, γιατί μπορεί να τα φοράς αρκετές ώρες τη μέρα. Επίσης, πάρε μαζί σου ένα σύνολο που θα φορέσεις αν ο καιρός είναι πιο κρύος από ό,τι περίμενες. Μαζί με τα ρούχα μην ξεχάσεις να βάλεις στη βαλίτσα σου τα εσώρουχα, τις κάλτσες και τις πιτζάμες σου. Και φυσικά μια σακούλα για τα άπλυτα! Διάλεξε ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά ή sneakers, που να ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα σου, και ένα πιο καλό ζευγάρι για κάποια βραδινή έξοδο. Απαραίτητες είναι και οι ελαφριές σαγιονάρες που θα φοράς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

#2: Προϊόντα ατομικής υγιεινής

Αν και είναι τα βασικά, συνήθως είναι και αυτά που θα ξεχάσεις! Έλεγξε ότι έχεις βάλει στη βαλίτσα σου τα παρακάτω:

  • Σαμπουάν και αφρόλουτρο
  • Αποσμητικό
  • Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα
  • Μωρομάντηλα και αντισηπτικά μαντηλάκια
  • Πετσέτα
  • Αντικουνουπικά
  • Χτένα ή βούρτσα

Για εξοικονόμηση χώρου και βάρους, προτίμησε συσκευασίες travel size και χρησιμοποίησέ τες για να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα!

#3: Καλλυντικά & αξεσουάρ

Ήρθε η ώρα για το νεσεσέρ σου! Αν είσαι γυναίκα βάλε στη βαλίτσα σου τα αγαπημένα σου καλλυντικά (όχι όλα!) και το ντεμακιγιάζ σου. Αν είσαι άνδρας ίσως χρειαστείς αφρό ξυρίσματος, λοσιόν ή ζελέ για τα μαλλιά. Μην ξεχάσεις το άρωμά σου, το ρολόι σου και κοσμήματα για να ολοκληρώσεις τις εμφανίσεις σου.

#4: Τεχνολογία

Η βαλίτσα των διακοπών σου δεν κλείνει χωρίς τον φορτιστή σου! Αλλά διάλεξε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου διακοπές! Αν ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο, προτίμησε έναν φορτιστή αυτοκινήτου για να μπορείς να φορτίζεις το κινητό σου κατά τη διαδρομή. Εκτός από τους απλούς φορτιστές τοίχου για το δωμάτιο, μπορείς να επιλέξεις κάποιον με περισσότερες θύρες USB. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίζεις ταυτόχρονα τις συσκευές σου ή να καλύψεις τις ανάγκες όλης της παρέας. Αν λείπεις πολλές ώρες από το δωμάτιο, έχε στην τσάντα σου ένα powerbank για ώρα ανάγκης. Έτσι, θα γλιτώσεις τη δυσάρεστη περίπτωση να ξεμείνεις από μπαταρία, ενώ θες να βγάλεις φωτογραφίες ή να χρησιμοποιήσεις το GPS. Τέλος, must αξεσουάρ διακοπών είναι φυσικά τα ακουστικά σου: σίγουρα θα θελήσεις κάποια στιγμή να χαλαρώσεις στην παραλία ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.

#5: Φαρμακείο πρώτων βοηθειών

Για όποιο απρόοπτο μπορεί να συμβεί, καλό θα είναι να είσαι προετοιμασμένος. Εξόπλισε το κιτ πρώτων βοηθειών σου με όλα τα απαραίτητα:

  • Παυσίπονα
  • Αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων
  • Οινόπνευμα
  • Κρέμα για εγκαύματα
  • Γάζες και τσιρότα

#6: Για την παραλία

Φυσικά αυτή είναι μία κατηγορία από μόνη της! Βάλε στη βαλίτσα σου το μαγιό σου, μία πετσέτα θαλάσσης, ένα καπέλο και αντιηλιακό προσώπου και σώματος με υψηλό δείκτη.

#7: Τα SOS

Μην φύγεις χωρίς την ταυτότητά σου: ακόμα και αν δεν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, μπορεί να σου ζητηθεί από τη reception του ξενοδοχείου ή κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου. Αν πρόκειται να οδηγήσεις βάλε στη βαλίτσα σου το δίπλωμά σου. Αν πάλι ταξιδεύεις για μακρινούς προορισμούς μπορεί να είναι απαραίτητο το διαβατήριο.

Βαλίτσα και φύγαμε!

Προσάρμοσε τον οδηγό αυτό ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ταξιδιού και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Πάντως, για όπου και αν ταξιδεύεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς την καλή σου διάθεση!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι να πάρεις μαζί σου στη βαλίτσα των διακοπών σου;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog.