Η παράλληλη ανάγκη και χρήση πολλών ενσύρματων συσκευών κάνει το πολύπριζο γραφείου ένα υπέραπαραίτητο gadget για κάθε χρήστη. Πράγματι, πώς θα μπορούσε να υπάρχει γραφείο χωρίς τα hardware του υπολογιστή, τους φορτιστές συσκευών ή ένα λαμπατέρ; Το ερώτημα ασφαλώς και είναι ρητορικό! Όμως όσο must είναι ένα πολύπριζο σε ένα γραφείο άλλο τόσο αντιαισθητικό και χαώδες είναι συνήθως το αποτέλεσμα! Τα πολλά καλώδια μπερδεύουν την κατάσταση αλλά και μπλέκουν μεταξύ τους, χαλώντας τη μεγάλη εικόνα ενός γραφείου σε τάξη. Επομένως, η οργάνωση και απόκρυψη των καλωδίων ενός πολύπριζου γραφείου μπορεί να κάνει τον χώρο πιο τακτοποιημένο και ευχάριστο αισθητικά. Στο παρόν άρθρο, θα βρεις αρκετά καλά και χρήσιμα tips ώστε να αποκρύψεις τα καλώδια με επιτυχία και τακτ!

#1 – Απόκρυψη καλωδίων πολύπριζου γραφείου με τη χρήση κουτιού

Υπάρχουν ειδικά κουτιά αποθήκευσης καλωδίων, στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις το πολύπριζο μαζί με τα καλώδια του. Τα κουτιά αυτά έχουν ανοίγματα στις άκρες για να βγαίνουν τα καλώδια ενώ παράλληλα τα κρατούν οργανωμένα.

#2 – Κλιπ καλωδίων

Χρησιμοποίησε πλαστικά ή μεταλλικά κλιπ που στερεώνονται κάτω από το γραφείο ή στους τοίχους. Έτσι θα καθοδηγείς τα καλώδια κατά μήκος των επιφανειών και θα τα διατηρείς μαζεμένα. Υπάρχουν επίσης και κλιπάκια καλωδίων που κρύβουν εντελώς τα καλώδια.

#3 – Απόκρυψη καλωδίων πολύπριζου γραφείου με καλύμματα καλωδίων

Αυτά τα καλύμματα είναι σαν «μανίκια» που συγκεντρώνουν όλα τα καλώδια σε ένα σημείο. Έτσι όχι μόνο αποφεύγεις την ακαταστασία αλλά δημιουργείς κι ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

#4 – Δέστρες καλωδίων

Χρησιμοποίησε δέστρες τύπου Velcro για να τυλίξεις και να συγκρατήσεις τα καλώδια μαζί, ελαττώνοντας την ακαταστασία στο γραφείο. Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία ώστε να μην «κρεμάνε» καθόλου.

#5 – Απόκρυψη καλωδίων πολύπριζου γραφείου με κολλητική ταινία

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταινία διπλής όψης για να κολλήσεις το πολύπριζο κάτω από το γραφείο, ώστε να μην είναι ορατό. Έτσι, θα εξοικονομήσεις σημαντικό χώρο στην επιφάνεια του γραφείου για να την οργανώσεις ακόμα καλύτερα.

#6 – Ανάπτυξη καλωδίων στην πίσω μεριά του γραφείου

Τοποθέτησε το πολύπριζο και τα καλώδια πίσω από το γραφείο, σε τέτοιο σημείο ώστε αυτά να μην είναι ορατά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά γαντζάκια για να τα κρατήσεις πιο σταθερά.

#7 – Απόκρυψη καλωδίων πολύπριζου γραφείου με κρεμαστό σύστημα διαχείρισης καλωδίων

Υπάρχουν ειδικά συστήματα που κρεμάς κάτω από το γραφείο και κρατούν όλα τα καλώδια μαζεμένα. Αυτά μπορεί να είναι καλαθάκια ή μεταλλικές μπάρες που στερεώνονται στην κάτω πλευρά του γραφείου.

#8 – Χρήση επίπλων για απόκρυψη καλωδίων

Αν το γραφείο έχει συρτάρια ή πίσω πάνελ, μπορείς να κρύψεις το πολύπριζο και τα καλώδια μέσα ή πίσω τους. Έτσι δεν θα είναι ορατά στο μπροστινό μέρος του γραφείου. Μπορείς ακόμα να τοποθετήσεις το πολύπριζο και τα καλώδια κάτω από ένα σκαμπό ή το στήριγμα ποδιών γραφείου.

Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να κρατήσεις το πολύπριζο γραφείου και τα καλώδια εκτός οπτικού πεδίου. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να κάνεις  τον χώρο εργασίας σου πιο καθαρό και λειτουργικό.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πολύπριζο γραφείου: Πώς να κρύψεις τα καλώδια του»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog