Η μπαταρία κινητού και η διάρκεια ζωής της αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την καθημερινότητά μας. Με τη σωστή φροντίδα της και τις κατάλληλες συνήθειες, μπορούμε να επεκτείνουμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας.

Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές και πρακτικές για να βελτιώσεις την απόδοση της μπαταρίας του κινητού σου.

#1 Διαχείριση κύκλων φόρτισης

Η σωστή διαχείριση των κύκλων φόρτισης είναι θεμελιώδης. Η υποβάθμιση της μπαταρίας των περισσότερων κινητών ξεκινάει μετά από 400-600 κύκλους φόρτισης. Για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής της, χρειάζεται να φορτίζεις το κινητό σου όταν η στάθμη της μπαταρίας πέσει στο 10-20% και να αποφεύγεις τις μικρές και συχνές φορτίσεις.

#2 Μπαταρία κινητού: αποφυγή υπερφόρτισης

Παρόλο που οι σύγχρονες μπαταρίες διαθέτουν μηχανισμούς για να αποφεύγουν την υπερφόρτιση, καλό είναι να αποσυνδέεις τον φορτιστή όταν η μπαταρία φτάσει στο 100%. Η συνεχής φόρτιση μετά την πλήρη φόρτιση μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου.

#3 Χρήση αυθεντικών αξεσουάρ

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μόνο γνήσιους ή πιστοποιημένους φορτιστές και καλώδια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας σου. Οι μη πιστοποιημένοι φορτιστές, συχνά, προκαλούν βλάβες στη μπαταρία και μειώνουν τη διάρκεια ζωής της.

#4 Μπαταρία κινητού: αποφυγή πλήρους αποφόρτισης

Είναι καλό να αποφεύγεις την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας σου πριν προχωρήσεις στην επαναφόρτισή της. Μια πλήρης αποφόρτιση και επαναφόρτιση μπορεί να μειώσει τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

#5 Αφαίρεση θήκης κατά τη φόρτιση

Η φόρτιση του κινητού σου με τη θήκη του μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την μπαταρία. Για αυτό να επιλέγεις να αφαιρείς την θήκη όταν φορτίζεις το κινητό σου.

#6 Μπαταρία κινητού: μακριά από πηγές θερμότητας 

Η έκθεση της μπαταρίας σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Χρειάζεται να αποφύγεις να αφήνεις το κινητό σου κοντά στο άμεσο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγές θερμότητας.

#7 Ρύθμιση φωτεινότητας

Η οθόνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που καταναλώνουν ενέργεια σε ένα κινητό. Ρύθμισε τη φωτεινότητα στο ελάχιστο αναγκαίο επίπεδο και ενεργοποίησε την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας για να εξοικονομήσεις ενέργεια.

#8 Μπαταρία κινητού: καθαρισμός θυρών φόρτισης

Συχνά, υπάρχει σκόνη στις θύρες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση της μπαταρίας. Χρειάζεται να καθαρίζεις τη θύρα φόρτισης με προσοχή σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξασφαλίσεις την καλή σύνδεση, καθώς και την ταχύτερη φόρτιση.

#9 Ενημερώσεις λογισμικού

Οι ενημερώσεις λογισμικού βελτιώνουν την αποδοτικότητα του κινητού σου αλλά και της μπαταρίας του. Γι’ αυτό χρειάζεται να προχωράς στις ενημερώσεις του τηλεφώνου σου, ώστε να μην αντιμετωπίζεις μείωση της απόδοσης της μπαταρίας του.

#10 Μπαταρία κινητού: αποφυγή φόρτισης μικρής διάρκειας

Η γρήγορη φόρτιση μπορεί να φθείρει επιπλέον την μπαταρία. Αν δε χρειάζεσαι άμεση φόρτιση, επίλεξε την αργή φόρτιση που είναι πιο φιλική για τη μπαταρία.

#11 Ορθή διαχείριση εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Έλεγξε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν περισσότερη μπαταρία και περιόρισε τη χρήση τους ή διάγραψε τις αν δεν είναι απαραίτητες.

Στη Belkin, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από powerbanks και αξεσουάρ, ώστε να μη μένεις ποτέ χωρίς μπαταρία, αλλά και να βρεις το αξεσουάρ που θες!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Μπαταρία κινητού: πώς θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής της»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog.